Behandelingen

Verwijderen van tandsteen en tandplak

Mondonderzoek conditie tandvlees

Voorlichting en voedingsadvies

 Behandeling gingivitis en parodontitis

 Mondhygiëne instructies

 Sealen en polijsten

Hier treft u de behandelingen aan die in de praktijk mogelijk zijn. Voor aanvullende wetenschappelijke informatie over de behandelingen en om documentatie te downloaden klikt u hier.

Een gezond gebit valt of staat bij een goede mondhygiëne. Blijven er etensresten in uw mond achter, dan ontstaat er gemakkelijk tandplaque die deze op den duur uw tandvlees blijvend kan aantasten. De kans bestaat dat de ontsteking dan overslaat op uw kaakbot waardoor op den duur tanden en kiezen kunnen uitvallen.

Bij de volgende klachten is het raadzaam om een bezoek te brengen aan de mondhygiëniste van mondhygiëne praktijk molenpad.

  • Uw tandvlees bloedt bij het poetsen
  • Uw tandvlees trekt zich terug
  • Uw tanden staan los
  • Uw tandvlees is rood en gezwollen
  • Uw tandvlees sluit niet mooi om uw tanden
  • U heeft regelmatig last van gaatjes
  • U merkt dat uw adem slecht ruikt
  • U vindt het moeilijk om zelf uw gebit schoon te houden
  • U heeft last van een droge mond

Eerste bezoek

Tijdens het eerste bezoek zal na het invullen van de gezondheidsvragenlijst de mondhygiënist allereerst een mondonderzoek uitvoeren en kijken naar de conditie en staat van uw tandvlees en een diagnose stellen.

Tijdens de eerste behandeling zult u een behandelplan en begroting krijgen over de situatie in uw mond. Zodat u weer kunt streven naar een stralende lach.

Wij zijn wettelijk verplicht om uw burgerservicenummer (BSN) te controleren.Wij hebben hier een geldig legitimatiebewijs nodig.

Uiteraard heeft u tijdens uw bezoek ook ruime gelegenheid om vragen te stellen.

Behandelplan

Wanneer het bij u noodzakelijk en/of wenselijk is om relatief uitgebreide mondhygiënische behandelingen te ondergaan zal de mondhygiënist een behandelplan opstellen.

Behandelwijze

Ziet u op tegen een behandeling? Bent u angstig of zenuwachtig? Vind u het juist fijn als er gepraat wordt tijdens een behandeling, of juist niet? Wilt u graag uitleg over wat er gebeurt in uw mond of hoort u liever zo min mogelijk?

Wanneer u een voorkeur heeft voor een bepaalde behandelwijze kunt u het ons melden. We zullen ten allen tijden proberen rekening te houden met uw wensen. In principe bepaalt u zelf of u voor een behandeling verdoofd wordt.

Wanneer de mondhygiënist een erg gevoelige behandeling verwacht zal de verdoving wel worden geadviseerd. Onze behandelingen richten zich op het afleveren van een technologisch hoogwaardig product in uw mond. Esthetiek en duurzaamheid staan hierbij centraal. Wij maken daarom gebruik van kwalitatief goede materialen en moderne apparatuur.

Tarieven en Vergoedingen

Tarieven

Vanaf 1 januari 2018 zijn er nieuwe tarieven gekomen deze zijn bepaald door de NZA (Nederlandse Zorgautoriteit).

Mocht u meer informatie willen kunt u voorafgaand aan uw afspraak de mondhygiënist om advies vragen.

Op de site van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) kunt u de vastgestelde tarieven en prestaties van 2018 vinden. Hierbij verwijs ik u naar https://www.nza.nl

Vergoedingen

De praktijk heeft geen overeenkomsten met zorgverzekeraars gesloten. Mocht u vragen hebben over de codes en tarieven kunt u altijd bij mij terecht. Het is verstandig om van te voren te informeren wat u vergoedt krijgt bij u vrijgevestigde mondhygiënist.

Voor volwassenen die in aanmerking willen komen voor een vergoeding van de mondhygiënist zult u altijd aanvullend verzekerd moeten zijn. Kinderen krijgen de mondzorg vanuit de basisverzekering tot 18 jaar vergoed.